Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες πατάτας στην Ελλάδα
Η πατάτα είναι από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα στο ελληνικό τραπέζι. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, κάθε περιοχή έχει τις δικές της προτιμήσεις και καλλιέργειες. Στη ΒΙΟΠΑΤ συνεργαζόμαστε με παραγωγούς που γνωρίζουν καλά τη γη τους και καλλιεργούν ποικιλίες που ξεχωρίζουν για τη γεύση και την ποιότητά τους.
Ας δούμε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες στην Ελλάδα:
Spunta
- Από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες στη χώρα.
- Έχει μακρόστενο σχήμα και ανοιχτόχρωμη φλούδα.
- Ιδανική για τηγανητές πατάτες και φούρνο.
Liseta
- Καλλιεργείται ευρέως στη βόρεια Ελλάδα.
- Κίτρινη σάρκα με εξαιρετική γεύση.
- Κατάλληλη για βράσιμο και σαλάτες.
Agria
- Ξεχωρίζει για το έντονο κίτρινο χρώμα της.
- Πλούσια γεύση και τραγανή υφή.
- Η πρώτη επιλογή για επαγγελματικές κουζίνες που ζητούν κορυφαίες τηγανητές πατάτες.
Kennebec
- Πιο παραδοσιακή ποικιλία, αγαπημένη από παλιά.
- Λευκή σάρκα, ουδέτερη γεύση.
- Καλή για πουρέ, βράσιμο αλλά και για φούρνο.
Νάξου (ΠΟΠ)
- Η πατάτα Νάξου έχει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.
- Καλλιεργείται στο εύφορο έδαφος του νησιού και έχει μοναδική γεύση.
- Πολύτιμος θησαυρός της ελληνικής γης, αγαπημένος σε όλη τη χώρα.
Στη ΒΙΟΠΑΤ επιλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες, πάντα με γνώμονα τη φρεσκάδα, την ποιότητα και τις ανάγκες των πελατών μας. Από παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες έως διεθνείς που καλλιεργούνται στη χώρα μας, εξασφαλίζουμε πατάτες που ικανοποιούν κάθε κουζίνα – από το σπίτι μέχρι την επαγγελματική εστίαση.
«Η παράδοση της γεύσης συνεχίζεται»
